Hybride laser-led-lamp van CASIO

Onze unieke hybride laser-led-lichtbron is beter voor het milieu en je portemonnee. De lichtbron werkt zonder kwiklampen – dit houdt in dat CASIO LampFree-projectoren milieuvriendelijk en kostenbesparend zijn. Laag onderhoud doordat men geen lampen en filters hoef te vervangen, een laag stroomverbruik en een zeer lange bedrijfsduur zijn slechts enkele van de voordelen. Het is dan ook niet een verrassing dat in de afgelopen tien jaar meer dan 40.000 scholen en meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd hebben gekozen voor een CASIO LampFree-projector.

Meer informatie

Vooruitgang en duurzaamheid gaan goed samen

CASIO hecht veel waarde aan de bescherming van het milieu en natuurlijke hulpbronnen. Daarom heeft CASIO in het kader van bedrijfsbrede milieupolitiek in zijn fabrieken zogenaamde milieumanagementsystemen geïmplementeerd, die volgens de ISO 14001-standaard zijn gecertificeerd. U kunt hier de certificering downloaden van de fabriek in Yamagata (Japan), waar bijna alle projectoren van CASIO worden geproduceerd. Er worden veel maatregelen genomen met betrekking tot milieumanagement. Voorbeelden zijn de continue optimalisatie van producten en productieprocessen, het consequent naleven van milieuwetten en het opleiden van medewerkers.

Als eerste bedrijf ter wereld gebruikt CASIO sinds 2010 geen giftige kwiklampen meer in zijn projectoren. CASIO richt zich op de ontwikkeling van innovatieve projectoren met een unieke hybride laser-led-lichtbron om het milieu te ontzien en onze wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Dankzij deze krachtige technologie hoeft de lamp niet meer te worden vervangen. Doordat de lichtbron lang mee gaat is deze milieuvriendelijk en kostenbesparend. CASIO is wereldwijd vooruitstrevend op het gebied van innovatieve projectoren en geavanceerde techniek.

Alle CASIO-projectoren zijn sinds 2010 kwik-vrij

Het wereldwijde verdrag van Minamata inzake kwik treedt op 16 augustus 2017 in werking om de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen tegen de nadelige gevolgen van kwik.

In het verdrag worden projectoren nog steeds niet apart aangehaald, maar deze datum moet de boeken in gaan als de dag waarop er een belangrijke stappen is gezet naar een kwikvrije wereld.

CASIO maakt sinds 2010 kwikvrije projectoren en neemt daarmee het voortouw op de markt.

'De unieke vernieuwingen van onze hybride laser-LED-projectoren zijn toonaangevend in gebruik, prijs en milieubescherming.


Meer informatie

Bijdragen aan duurzaamheid. De LampFree-revolutie kent drie kernwaarden.

Case studies

 • Stiftung Louisenlund boarding school

  The case study shows how XJ-UT310WN projectors from CASIO came to be used at the Louisenlund boarding school.
  Nu lezen
 • CASIO ondersteunt Digital Offensive in Norderstedt

  Norderstedt wil het onderwijs op de scholen met beamers, tablets en smartphones moderniseren. Daarvoor heeft de stad, ten noorden van Hamburg, in de begroting voor 2018/19 bijna twee miljoen euro beschikbaar gesteld.
  Nu lezen
 • Palais de Tokyo in Parijs

  Institut Quimic de Sarrià

  Milieuvriendelijke Projectoren van CASIO helpen zowel doncenten als studenten.


  Nu lezen