Laser- en LED-lichtbrontechnologie

Een optische motor die uniek is voor Casio en waarin een blauwe laser van hoge helderheid is gecombineerd met een rode LED. De kleur groen wordt verkregen door de blauwe laser door fosfor te laten schijnen. De heldere projectie van dit apparaat bij een laag energieverbruik — vergeleken met projectoren met hogedruk-kwiklampen en andere halfgeleider-lichtbronnen — is bereikt door ongeëvenaarde energiebesparende technologie en optimalisatie van het optische blok, die beide zorgen voor een hoog projectierendement.

*Bovenstaande afbeelding dient alleen om het mechanisme te tonen.

Bijdragen aan duurzaamheid.
De LampFree-revolutie kent drie kernwaarden.

Milieuwaarde

Het probleem van de kwiklamp oplossen.
Een mooie planeet achterlaten voor toekomstige generaties.

De LampFree-projector van Casio heeft milieuwaarde. Door geen kwiklamp te gebruiken, elimineren we de giftige stof kwik. Terwijl er nog steeds talloze kwiklampprojectoren in gebruik zijn in de hele wereld introduceert Casio een nieuwe standaard met de verspreiding van de duurzame LampFree-projector, wat onze impact op het milieu vermindert.

 • De giftige stof kwik elimineren

  Onze unieke hybride laser-LED-lichtbron elimineert de giftige stof kwik doordat geen kwiklampen meer worden gebruikt. Dit voorkomt niet alleen verontreiniging van bodem en water, maar vermindert ook schade aan het menselijk lichaam.

 • Grondstoffen besparen doordat lampen en filters vervangen niet meer nodig is

  In tegenstelling tot kwiklampprojectoren hoeft bij deze projector de lamp of het filter niet meer te worden vervangen en dit draagt bij aan de besparing van grondstoffen.

 • Meer energiebesparing en minder CO2-uitstoot dankzij lager energieverbruik

  Het energieverbruik is verminderd tot bijna de helft van dat van modellen met een hogedruk-kwiklamp, en dit helpt energie te besparen en CO2-uitstoot te verlagen.

* Cijfers hebben betrekking op vergelijkingen tussen modellen van 3.000 lumen.

Economische waarde

Dit is een uitzonderlijk product en we willen dat meer mensen het gaan gebruiken. Daarom hebben we ons geconcentreerd op kostenverlaging.

Om meer mensen te kunnen bieden wat alleen LampFree te bieden heeft, hebben we alle bijbehorende kosten grondig verlaagd, zoals onderhoud en beheer, vanuit een TCO-perspectief (Total Cost of Ownership). Wat betreft kosteneffectiviteit heeft LampFree van Casio het algemeen heersende idee over projectoren onderuit gehaald.

 • Bijdragen aan een vermindering van TCO

  De LampFree-projector brengt geen kosten voor lampen of filters met zich mee. De kosten voor reserveonderdelen en arbeid voor het vervangen van de onderdelen vallen hierdoor lager uit. Bovendien hebben we dankzij onze geavanceerde energiebesparende technologie het energieverbruik 40 tot 50% verminderd vergeleken met modellen met een hogedruk-kwiklamp.

  U kunt besparen op uw energiekosten. Dit draagt veel bij aan de vermindering van TCO.

  Vergelijking van totale kosten gedurende 5 jaar
* Met 5 uur gebruik/dag, 200 dagen/jaar. Eco-modus 'Eco 1' geselecteerd.

Functionele waarde

Voor werkende mensen en studenten. Deze projector is eenvoudig te bedienen door alle gebruikers.

Projectoren worden gebruikt in allerlei omgevingen, van werk tot school. Daarom hebben we veel moeite gedaan om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Wanneer u de projector wilt gebruiken, is deze onmiddellijk beschikbaar, en als u klaar bent, kunt u deze net zo snel uitschakelen. De lamp of het filter hoeft niet te worden vervangen, wat betekent dat er geen onderhoud nodig is. En u hoeft ook niet bang te zijn voor een kapotte kwiklamp. Het is LampFree en daarom hebben we de functionaliteit en veiligheid verbeterd en een projector met gemakkelijke visuele communicatie gerealiseerd.

 • Het is LampFree is en daarom hebben we de rompslomp van het beheren van reserveonderdelen verminderd. De lichtbron heeft bovendien een lange levensduur van ongeveer 20.000 uur. *Vergelijking met een model met hogedruk-kwiklamp (eerder product van CASIO). Vanaf februari 2016, onderzoek van CASIO.
 • Het unieke stofbestendige ontwerp voorkomt afnemende helderheid als gevolg van stof.*

  We hebben een stofbestendig ontwerp gebruikt dat de 3 blokken met de optische motor, lichtbron en voedingsbron isoleert.
  Omdat er geen stof in het optische-motorblok kan komen, is de kans kleiner dat de helderheid afneemt als gevolg van stof.

  *Betreffende modellen: Instapmodellen, geavanceerde modellen en Ultra Short Throw-modellen.
 • Projecteert met maximale helderheid in slechts 5 seconden*1 . Voorkomt frustratie met de snelle AAN- en UIT-schakelaar. *1 Slechts 8 seconden met platte modellen
  *2 Ondersteunde modellen: Core- en Advanced-modellen.

Al acht jaar op rij wereldwijd het meest verkocht.*

De LampFree-projector van CASIO heeft wereldwijd een marktaandeel van 73% voor halfgeleider-lichtbron-projectoren, en is al acht achtereenvolgende jaren de meest verkochte projector. *

* Feitelijke wereldwijde verkoop (2010-2017) Solid State Illumination-projectoren van 2500 lumen of hoger. Bron: Futuresource Consulting Ltd.
Aandeel wereldwijd van diverse fabrikanten in verkoop van bovengenoemde Solid State Illumination-projectoren van 2.500 lumen of hoger. Bron: Futuresource Consulting Ltd.