CASIO Educational Solutions - Features

Met de functies van CASIO Educational Solutions draait het erom dat een les, lezing of cursus zo vlot en efficiënt mogelijk verloopt. Lees meer over de ES-functies van de CASIO-projectoren, zoals de functie om eenvoudig netwerkverbinding maken, de moderatiefunctie en handige presentatiesjablonen.
Voorbereiding

Voorbereiding

Verbinden met één klik vereenvoudigt het starten van de projectie. Dankzij de snelle en eenvoudige draadloze projectie kost de voorbereiding je minder tijd en moeite, en kun je meteen beginnen met de les.

One Click Connection

 • One Click Connection
  • Geen kabelaansluiting vereist.
   Geen kabelaansluiting vereist.
  • Geen draadloze instelling vereist.
   Geen draadloze instelling vereist.
  • Schakelen tussen ingevoerde inhoud is niet nodig.
   Schakelen tussen ingevoerde inhoud is niet nodig.
 • Met één klik op het pictogram voor Verbinden met One Click Connection (hierna 'OCC') wordt een draadloze verbinding gemaakt met de projector en wordt de projectie gestart. Dit pictogram is ingesteld voor elk klaslokaal. Doordat er minder tijd en moeite hoeft te worden besteed aan activiteiten zoals het aansluiten van kabels, het wisselen van ingangen en het uitvoeren van draadloze instellingen, kan de les meteen beginnen.
  * Compatibele modellen: XJ-S400UN / S400WN

Verbindingsinstelling op de browser

 • Verbindingsinstelling op de browser
 • Het OCC-bestand en de verbindingsinstellingen van de projector kunnen worden opgezet door de IT-manager eenvoudig met een webbrowser. Dit bespaart IT-managers de moeite om een netwerkomgeving op te zetten.

  *De netwerkprojectie-app C-Connection moet vooraf op elke pc zijn geïnstalleerd.


Tijdens de les

Tijdens de les

Met de moderatorfunctie kan de docent de status van de pc-verbinding van de studenten en de projectiebewerkingen beheren. Docenten kunnen de lessen goed afstemmen op de studenten, zodat ze de inhoud eenvoudig en op een duidelijke manier aan hen kunnen overdragen.

Moderator-functie

 • Moderator-functie
 • Met deze functie op uw smartphone of tablet beheert u de projectie van deelnemende studenten PC's. De docent kan de pc van elke student overal in het klaslokaal selecteren en de relevante inhoud rechtstreeks op het scherm projecteren. Dit is een praktische manier om nog efficiënter les te geven en de deelname van studenten te stimuleren door activiteiten zoals het presenteren van opdrachten. Er kunnen maximaal 40 apparaten tegelijk worden aangesloten, inclusief de apparaten van de docent.
  * Compatibele modellen: XJ-S400UN / S400WN

Voor presentaties

 • Wanneer studenten op het OCC-pictogram klikken om aan te geven dat een klassikale opdracht is voltooid, wordt hun gebruikersnaam weergegeven in een lijst op het scherm van het smartphone of tablet van de docent. Hierdoor kan de docent eenvoudig zien welke studenten de opdracht hebben voltooid. Zo kan de docent studenten aanwijzen om hun oplossingen te presenteren en rond blijven lopen in het lokaal.
 • Voor presentaties
  Een student aanwijzen op het smartphone of tablet van de docent.
  Het pc-scherm van de aangewezen student
  Het werk van de student projecteren op het scherm
 • Voor presentaties

Voor discussies

 • De pc-schermen van maximaal vier studenten kunnen tegelijkertijd worden geprojecteerd. Deze benadering kan worden gebruikt om discussiegespek te starten waarin studenten de oplossingen van hun klasgenoten bespreken, hun begrip van het onderwerp verbeteren en ingaan op de verschillende meningen en stellingen van hun klasgenoten.

  De mogelijkheid voor de docent om ter plekke schermen te selecteren om weer te geven en deze meteen te projecteren, bespaart tijd en moeite doordat het niet meer nodig is om voor elke nieuwe oplossing die wordt gepresenteerd het materiaal over te zetten naar de pc van de docent.


  Voor discussies

Op afstand bedienen voor zowel de pc als de projector

 • Op afstand bedienen voor zowel de pc als de projector
 • Doordat de pc en de projector op afstand kunnen worden bediend vanaf een smartphone of tablet, kunnen docenten de gewenste schermen projecteren vanaf elke plek in het klaslokaal. Hierdoor kunnen ze hun lessen direct afstemmen op de inbreng en behoeften van de studenten.
  * Compatibele modellen: XJ-S400UN / S400WN
 • Op afstand bedienen van de pc

  Doordat de pc en de projector op afstand kunnen worden bediend vanaf een smartphone of tablet, kunnen docenten de gewenste schermen projecteren vanaf elke plek in het klaslokaal. Hierdoor kunnen ze hun lessen direct afstemmen op de inbreng en behoeften van de studenten.
  * Compatibele modellen: XJ-S400UN / S400WN


 • Op afstand bedienen van de projector

  Op afstand bedienen van de projectorWanneer een documentcamera, dvd-speler of ander apparaat op de projector is aangesloten, kan zo nodig op afstand tussen de broningang worden geschakeld.
Einde van de les

Einde van de les

Door de functie "Autoprojectie UIT" zijn extra bedieningshandelingen overbodig wanneer de les is afgelopen. Zo staat de projector klaar voor gebruik en kan met eenvoudig en snel beginnen aan de de volgende les.

Autoprojectie UIT

 • Autoprojectie UIT

  Als je op de stopknop van de netwerkprojectie-app C-Connection drukt zodra de les afgelopen is, stopt het geprojecteerde beeld. De netwerkverbinding blijft dan in stand."Eén klik verbinding" zorgt ervoor dat de volgende les meteen kan beginnen. Het is niet meer nodig om de projector tussen de lessen door AAN of UIT te zetten, waardoor je de lessen soepeler kunt voorbereiden en afsluiten.

  *Binnen 20 minuten nadat Autoprojectie op OFF is gezet, kan een nieuwe projectiesessie worden gestart met hetzelfde signaal.
  *Bekabeld gebruik is ook mogelijk door een kabel aan te sluiten en los te koppelen.

Schakelt automatisch uit na 20 minuten [voor IT-managers]

 • Schakelt automatisch uit na 20 minuten [voor IT-managers]Na 20 minuten in de modus Autoprojectie UIT wordt de hoofdvoeding van de projector automatisch uitgeschakeld. Dit voorkomt dat de projector per ongeluk aan blijft staan en vermindert de druk op IT-managers om de status van de projector controleren als de school uit is.
Andere ES-functies

Andere ES-functies

Andere ES-functies zijn onder andere een aftelklok een spiegelmodus en sjablonen.

Automatisch zoeken naar broningang

 • Automatisch zoeken naar broningang
 • Zodra de kabel is aangesloten en de projector wordt ingeschakeld, zoekt de projector automatisch naar het ingangssignaal van een bron en start de projectie automatisch.

Aftelklok

 • Aftelklok

  De mogelijkheid om een grote aftelklok in het midden van het scherm weer te geven is handig voor verschillende klassikale activiteiten. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld zien hoeveel tijd ze nog hebben voor een opdracht of examen.

Sjablonen

 • Sjablonen

  Er zijn negen ingebouwde sjablonen met veelgebruikte randen en rasters beschikbaar voor gebruik in de klas. Eigen afbeeldingen kunnen ook worden opgeslagen.
 • 9 ingebouwde sjablonen

  9 ingebouwde sjablonen

Voorbeelden van eigen afbeeldingen

 • Voorbeelden van eigen afbeeldingen
 • Voorbeelden van eigen afbeeldingen
 • Voorbeelden van eigen afbeeldingen
* Originele beeldregistratie is beperkt tot netwerkmodellen (XJ-S400UN/S400WN)

Spiegelmodus

 • Spiegelmodus

  Beelden kunnen horizontaal worden gedraaid, wat handig is bij het bestuderen van beweging en vorm.
 

Tabel met nieuwe productmodellen en Educational Solutions-functies

 
Superior-serie
Advanced-serie
Ultra Short Throw-serie